Kalapaikkamme

Kalastusmatkoja järjestetään pitkin koko etelärannikkoa, pääpainon ollessa Helsingin ja Turun välisellä rannikkokaistaleella. Suosittuja lähtöpaikkoja kalamatkalle ovat Helsinki, Espoo, Porkkala, Inkoo, Snappertuna, Tammisaari, Hanko, Bromarv, Särkisalo ja Kemiö. Kalamatka toteutetaan asiakkaan toivomusten mukaan. Nämä toiveet yhdistetään oppaan suosituksiin ja näin saadaan räätälöityä sopiva paikka kalamatkalle.

Kalapaikka määräytyy pyydettävän kalalajin sekä asiakkaan haluaman kalastusmuodon perusteella. Heittokalastus on paljon suositumpaa kuin vetouistelu, koska kalastajalla itsellään on siinä paljon enemmän tekemistä. Heittokalastus tapahtuu pääsääntöisesti veneistä ja siiman päässä käytämme uistimia, perhoja, jigejä sekä jigirakseja. Heittokalastus on erittäin monipuolista, sillä eri kalojen kalastustekniikat kuin myös käytettävät välineet vaihtelevat melkoisesti. Tarjolla on aloittelijoille sopivaa saalisvarmaa hauen kalastusta sekä osaaville kalamiehille haasteellista meritaimen tyrskykalastusta ja kaikkea siltä väliltä.

Mutta on uistelullakin hetkensä. Pitkäkin odotusaika unohtuu silmänräpäyksessä kun lohi nappaa kiinni avomerellä uitettuun uistimeen tai raksiin. Meillä on kalastusoppaita, jotka ovat nimen omaan erikoistuneet tähän lajiin. Joskus myös kuhan tai meritaimenen tavoittaa paremmin uistelemalla kuin heittämällä. Päivän oikean pyyntimuodon löytämisessä on oppaalla keskeinen rooli.

Kannattaa siis kysyä oppaalta mitä kalaa tulisi nyt pyytää ja missä.